dijous, 14 de juliol del 2016

No ens serveixen les excuses

Des de la PAR (Plataforma Ampas Ripollet) volem expressar i mostrar el nostre malestar e indignació al llegir l’entrevista a la Sra. Carme Vigués (directora de Serveis Territorials de Sabadell).
 

Per qualsevol mare o pare que portem anys implicats en la lluita per demanar el 4t Institut a Ripollet, les paraules d’aquesta senyora confirmen el que portem anys denunciant: no hi ha hagut cap previsió ni cap planificació seriosa durant aquests darrers anys. Ensenyament està deixant caure l’educació pública a Ripollet, la volen deixar al mínim exigible, sense importar-li que som un dels pobles amb una major dificultat socioeconòmica de la comarca. Ens sentim menyspreats i humiliats, es burla de nosaltres.
 

Ens menysprea quan diu que Can Mas ja no es pot ampliar i no ens explica llavors com s’ho farà aquest centre per assolir l’augment d’alumnes que se li en ve al damunt, quan actualment ja és un centre, tant a ESO com a batxillerat, totalment desbordat. O quan ens parla de les actuacions a fer, quan només han presentat uns plànols, sense un pla econòmic detallat ni una planificació temporal acurada. Per cert, a la directora se li oblida dir que les modificacions del Palau Ausit havien de ser realitzades fora del curs i s’han hagut de fer durant el curs, amb evidents problemes pels alumnes. Tampoc esmenta que gran part de les modificacions que han fet eren reivindicacions ja fetes en anys anteriors per la manca de manteniment als nostres vells centres.
 

Ens humilia quan diu que ara ja no tenim temps per construir un nou edifici, quan l’ajuntament va cedir els terrenys per la seva construcció el 2010, i les famílies portem des del 2012 demanant-lo al seu Departament i exigint una planificació acurada.
 

Ens humilia profundament, molt profundament, quan diu que mentre en aquests anys nosaltres fèiem la nostra revindicació del 4art institut per donar cabuda a la gran demanda de places públiques a secundària, ells donaven una nova línia concertada “perquè és una continuïtat dels seus propis alumnes, per donar la possibilitat a les famílies de seguir optant per la concertada”. Sra. Vigués… si aquestes famílies ja tenien plaça assegurada a un altre centre concertat-religiós!!. Si el augment i posterior demanda de places a Ripollet era a la pública no a la concertada!!! O potser vol dir que aquests fills si tenen dret a tenir continuïtat al seu mateix centre i no els nens dels centres públics?

Es burla de nosaltres perquè no ens ofereixen cap solució que tracti als nostres fills i filles, no només a partir d’un criteri quantitatiu, sinó qualitatiu. De quina manera si no ho hem d’interpretar quan s’eliminen aules específiques (com de tecnologia, dibuix, música…) o espais comuns, per fer aules ordinàries?. Es això al que es refereix quan diu que “confonem qualitat amb espai”?. A més la Sra. Vigués traspassa la responsabilitat de la inoperància i incompetència del seu departament als mestres i directors, com si ells no tinguessin prou amb la pujada de ràtios, manca de substitucions i tot un munt de problemes que han hagut d’assolir per les retallades d’aquests anys i que dificulten la seva feina i l’organització i gestió dels centres.
 

Però es que la Sra. Vigués també menteix. Menteix al mateix titular quan diu “Està descartat fer un nou institut perquè quedaria buit en cinc anys”: com és possible que quedi buit al cap de cinc anys si ja tenim 9 promocions complertes a més de 7 línies addicionals (“bolets”) esperant passar als instituts?. Aquests nens existeixen, ja els tenim aquí, no són de cap estudi demogràfic!!
 

Però, que es pot esperar d’una persona que sembla que doni per bons els resultats educatius de Ripollet quan som el poble amb el percentatge més gran de repetidors durant l’ESO del Vallés Occidental? (només superats per Badia). Que es pot esperar si sembla que ja li està bé que l’escola d’adults estigui totalment desbordada, quan només ens supera en nombre d’alumnes poblacions com Sabadell o Terrassa?
 

Una persona que no dóna resposta a que aquest any s’hagi duplicat el nombre de famílies que portaran als seus fills i filles a altres centres fora del poble. Sap perquè els porten fora Sra. Vigués? Perquè el Departament i la Generalitat no han fet la seva feina i no han donat resposta a les necessitats de Ripollet.
 

Des de la PAR pensem que no ens hem de conformar amb les excuses i mentides que ens donen. Simplement volem una educació pública millor que l’actual i no pitjor com ens està proposant la Sr. Vigués i el seu departament. És per tot això que animem a les famílies de Ripollet a mostrar el nostre malestar i continuar demanant i exigint el millor pel futur del nostre poble.
.
Plataforma d’AMPA de Ripollet 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada